Çakal eriği reçeli nasıl yapılır

Güvem ile neler yapılır?

Vücuda dinnçlik veren güvem eriği; terletici, söktürücü, kan temizleyici özellikleriyle de kilo verme üzerinde belirgin destekleyici sonuçlar vermektedir. Güvem eriği Trakya mutfağında özellikle marmelatı ve şurubu yapılarak değerlendirilir.

Güvem eriği nasıl kaynatılır?

Güvem meyvesini bol su ile yıkıyoruz ve 20 dk sirkeli suda bekletiyoruz. Daha sonra 2 su bardağı su ekleyerek tencereye alıp 10 dk kaynatıyoruz. Daha sonra güvemleri bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Suyu tencerede kalacak.

Güvem eriği suyu nasıl yapılır?

2 kg güvem eriği. 5 bardak şeker. 1 tatlı kaşığı limon tuzu. 6 lt su….Hazırlanışı :

  1. Güvem eriklerini güzelce yıkayıp derince bir tencereye alın.
  2. Üzerine suyu ve limon tuzunu ( arzuya göre ) ekleyip harlı ateşte kaynamaya alın.
  3. Meyveler yumuşayıp rengini ve aromasını suya verdiğinde ateşi kapatın.

Güvem eriği nasıl tüketilir?

Eriği çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi pişirerek çeşitli biçimlerde de lezzetlendirebilirsiniz. Çakal eriği marmelat ya da reçel olarak da faydalarını devam ettirir. Dilerseniz eriği bir miktar sıcak suya atarak çay haline de getirebilirsiniz. Tamamen sizin damak tadınıza göre tüketimi şekillendirilebilir.

Güvem meyvesi ne işe yarar?

Kan temizleyici, idrar söktürücü, terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya çok etkili olabildiği söylenir. Kan şekerini dengeleyici özelliği olduğu söylenmekte ve şeker hastaları kullanabilmektedir. özellikle, kuru meyvesi veya sirkesi bu açıdan tercih ediliyor. Mide ve sindirim sistemini desteklemek için yenir.

Yaban mersini ve güvem aynı şey mi?

Latince adı Prunus spinosa olan güvem , yaban mersini (blueberry) meyvesi ile bir akrabalığı yoktur. Güvem Mavimsi mor meyveleri, yaprakları ve dikenli gövdesi ile tanınır. Çalı formlu olup kış aylarında yapraklarını döker. Yöresel satıcılar tarafından yanlış isimlendirelerek yaban mersini adıyla satılmaktadır.

Çakal eriği çayı nasıl yapılır?

Çayı: a) Taze veya kurutulmuş Çakal eriği çiçeklerinden 2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.