Piercing bakımı tuzlu su

Tuzlu su ile piercing temizliği Temizleme solüsyonuna batırdığın pamukla ya da pamuklu çubukla deliklerinin önünü ve arkasını sil. Tuzlu su solüsyonunu uyguladıktan sonra kulaklarını durulamaya gerek de yok. Ağız bölgesinde günde 3 kez 30 saniye gargara yapmalısın.Jan 16, 2021

Piercing yaptırdıktan sonra hangi krem?

Piercing için hazırlanmış, tıbbi sınıf bir antimikrobiyal piercing spreyi olan OPTİMUS'u öneriyor ve satıyoruz. Bir eczaneden satın alıcaksanız eğer, teramisin veya fucidin kremler kullanabilirsiniz.

Piercing bakımında ne kullanılır?

Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.

Piercing nasıl hızlı iyileşir?

Piercingin sağlıklı bir şekilde iyileşme dönemi sürecinden geçmesi için cilt bakımı oldukça önemlidir. Piercingi günde 2-3 kere ileri geri oynatarak bölgeyi peçete ile krem sürdükten sonra kurutmak gerekmektedir. Piercing bakım spreyi bölgeye sıkılarak bakımı yapılmalıdır.

Piercing yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.

Piercing yaptırdıktan sonra ne sürülür?

Piercing'i temiz tut İlk yöntem antibakteriyel sıvı sabun, bebek şampuanı veya piercing temizleme sabunlarıyla piercingi ve bulunduğu bölgeyi günde iki defa sabun artığı kalmayacak şekilde yıkayarak yapılır. Yıkanan bölge kağıt havlu kullanılarak kurutulmalı.

Piercing yarasına ne iyi gelir?

Piercing'i ılık suyla ve yumuşak antibakteriyel sabunla düzenli olarak temizlemeye devam et. Enfeksiyon varsa yaraya azıcık antibiyotikli merhem de sürebilirsin.

Piercing keloid nasıl geçer?

Keloid, piercing sonrası oluşabilen bir yara dokusudur. Ancak granülomların aksine keloidler kendi kendilerine kaybolmaz; bunların genellikle tıbbi yöntemlerle tedavi ettirilmesi veya ameliyatla aldırılması gerekir.