Ölçülü kısır tarifi

1 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

3 bardak Kısıra kaç bardak su?

Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

Bol yeşillikli kısır nasıl yapılır?

Bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip üzerini kapatalım. Maydanozu, taze soğanı, kıvırcığı yıkayıp doğrayalım. Demlenen bulgura domates ve biber salçasını katıp karıştıralım. Yeşillikleri, sıvı yağı ve limon suyunu ilave edip harmanlayalım ve servis tabağına alalım.

6 kişilik kısır için ne kadar bulgur gerekir?

6 kişilik kısır tarifi için malzemeler;

  1. 2 su bardağı ince bulgur.
  2. 1,5 su bardağı sıcak su.
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 2 adet salatalık.
  6. 4 dal taze soğan.
  7. Yarım demet maydanoz.
  8. Yarım demet kıvırcık marul.

Kisira ne kadar su konur?

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

1 kilo bulgura ne kadar su konur?

Bulgur pilavı pişirirken bulgur ve su ölçüsü değişmez. Yani, 1 bardak bulgur'a 2 bardak sıcak su konur. İlla ki, bulgur ve su ölçüsü bardakla alınacak diye bir kuralı yok. Bulguru ne ile ölçüyorsan , o kap ile su ölçüsünü alacaksın.

Kısır tarifi kaç bardak su?

Kısır (Birebir Ölçü ) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 su bardağı ince bulgur.
  2. 2 su bardağı kaynamış su.
  3. 5-6 parça limon tuzu.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası
  5. 1 yemek kaşığı biber salçası
  6. 1 orta ince kıyılmış soğan.
  7. Karabiber.
  8. İsot.