Zorunlu hizmet affı son dakika

MEB zorunlu hizmet affı nedir?

özellikle şu günlerde milli eğitim çalışanlarını heyecanlandıran haberdir. bu af sayesinde öğretmenler (2009 yılından önce göreve başlayanlar) zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.

Öğretmenler için zorunlu doğu görevi kaç yıl?

Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Zorunlu hizmet ne demek?

Zorunlu hizmet, polis, doktor ve öğretmen olarak çalışan vatandaşlarımızın zorunlu olarak belirlenen bölgelerde hizmet vermesi olarak tanımlanabilir. Staj dönemi sonlandığında mesleğini icra etmeye başlayacak olan bu meslekteki vatandaşlar belirli bir süre boyunca zorunlu olarak Doğu illerinde görev yapmaktadırlar.

Öğretmenlik meslek kanunu ne?

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin birinci maddesi kabul edildi. … Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişim sağlamalarını ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlıyor.

Öğretmenlere zorunlu doğu görevi var mı?

Duyurunun 11.Maddesi'nde yazılı bulunan hükme göre, MEB, duyurunun ekinde verilen illerin dışında görev yapıp ekli listede bulunan 23 tane doğudaki İl'e il dışı atama ile gitmek isteyen Öğretmenlerde 3 yıl çalışma şartını kaldırmış oldu. …

Bir öğretmen bir okulda en fazla kaç yıl kalabilir?

İlgili yönetmeliğin 48'nci maddesini incelediğimizde; öğretmenlerin aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabileceğini görmekteyiz. Bu 8 yıllık süre içerisine aday memurluk da dâhil edilmiştir. 8 yılını dolduran öğretmenlerin atamaları ders yılının bitimi itibariyle en fazla 2 ay içerisinde gerçekleştirilir.

Zorunlu hizmet kaç yıl doktor?

Yazının konu başlığına genel olarak bir yanıt verecek olursam, mecburi hizmet görev süresi 300 gün ila 600 gün arasında değişmektedir. Bu sürelerin içine hafta sonları, resmi tatiller ve raporlu günler de dahildir. Göreve başladığınız günden itibaren hesaplanmaktadır.