Yetişkinlerde duygu regülasyonu

Yetişkinlerde duygu regülasyonu nedir?

Duygu Düzenleme Becerisi Nedir? Duygu düzenleme becerisi bireyin sahip olduğu bir duyguyu yönetmek üzere kullandığı tüm stratejilerdir. Bu duygu olumlu ya da olumsuz olabilir. Duygunun stratejik şekilde yönetilebilmesi için kişinin duygusu karşısında açığa çıkan ilk tepkiyi durdurması gerekiyor.

Ruhsal regülasyon nedir?

Duygu regülasyonu kendi kendimize “dur, sakin ol” dememizi sağlayan içsel konuşmamız ve buna bağlı olarak davranışlarımızdır. Bu nedenle, temel bakım verenin özellikle 0-3 yaş dönemindeki bebeğe karşı davranışları, tepkileri, sakinliği ve fiziksel olduğu kadar duygusal ihtiyaçlarını da karşılaması oldukça önemlidir.

Duygusal regülasyon nedir?

Duygu regülasyonu, baş etmekte zorlanılan bir durumla karşılaşıldığında durup, içten gelen ilk tepkiyi bastırıp, tepkilerin sonuçlarını düşünüp, duygu, davranış ve bedeni yöneterek en uygun tepkiyi verebilmektir. Ayrıca, farklı durumlara, değişimlere ve değişen beklentilere uyum sağlayabilmektir.

Kendini regüle etmek nedir?

Self Regülasyon , bir kişinin enerji seviyesini ayarlama ve kontrol etme yeteneğidir,duygular, davranışlar ve dikkat. Uygun öz düzenleme, bunun ayarlama ve kontrol, sosyal olarak kabul edilebilir yollarla gerçekleştirilir.

Tıpta regülasyon ne demek?

Ayarlama, bir olayın seyir veya gelişimini kontrol altında tutma. Biyolojide organizmanın değişen koşullara bağlı olarak uyum göstermesi.

Regülasyon problemi nedir?

Duyguları ifade ederken dürtülerin kontrol edilememesi, dürtü kontrolü, Bir şekilde davranış sergilenirken hangi amaçla bu davranışın sergilendiğinin anlaşılmasında yaşanan zorluk, amaca yönelik davranabilme, Duyguların düzenlenmesinin sınırlı şekilde olması, istenilen gibi olamaması, strateji.

Regülasyon kosesi nedir?

Regülasyon Köşesini Türkçe'ye Duygu düzenleme,sakinleşme köşesi olarak da çevirebiliriz. Yazılarımda daha önce bahsettiğim üzere, hayat boyunca rutinler bizi sakinleştirme, travmalarda sonra travma öncesi durumlara dönmemizde yardımcıdır.