Yağ mantısı nasıl yapılır

Kızartma mantısı nasıl yapılır?

  1. Unu geniş bir kapta eleyin. Üzerine tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. …
  2. Soğanları küp küp doğrayın ve kıyma ile birlikte yoğurun, baharatları ilave edin. Hamuru açarken iç harcı buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin. …
  3. Geniş bir tavada mantıları kızartın. Mantı kızarırken, sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Nov 16, 2020

Yağ mantısının sosu nasıl yapılır?

Enfes Mantı Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bu sosun akışkan olması gerekiyor. Yağ ve salça oranıni ona göre ayarlamak gerekli.
  2. Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz. …
  3. Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. …
  4. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir.

Jun 11, 2017

Yağ mantısının hamuru nasıl yoğurulur?

2,5 su bardağı unu bir kaba eleyin. Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın. Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

Yağ mantısının yanına ne yapılır?

Mantının yanına ne iyi gider? Birbirinden lezzetli 10 tarif

  1. Mercimek çorbası
  2. Zeytinyağlı barbunya.
  3. Gerçek su böreği.
  4. Yalancı tavuk göğsü
  5. Mercimek köftesi.
  6. Revani.
  7. Mücver.
  8. Şakşuka.

Fırında kızarmış mantı nasıl yapılır?

Fırında Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
  2. 2 bezeye ayrılır. …
  3. Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. …
  4. Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur.
  5. 200 ° fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.

Yağ mantısının hamuruna ne konur?

Yağ Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 yumurta.
  2. 1.5 su bardağı ılık su.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 2 yemek kaşığı yoğurt.
  5. Yarım paket yaş maya.
  6. 3.5 su bardağı un.

Oct 5, 2021

Mantı sosu nasıl yapılır?

MANTI SOS NASIL YAPILIR? İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin. Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.