Yabancı yatırımcı ofisi

Yabancılar kaç yılda vatandaşlık alır?

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesi uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda; Kendi millî kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak. Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak.

Türk vatandasi olmak icin kac para?

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığı kaç dolar? Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşı olması için gerekli olan şartların arasında en az 500 bin dolar ya da karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirmiş olması yer aldı.

Uygunluk belgesi nasıl alınır Vatandaşlık?

Uygunluk belgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne başvurulur. Uygunluk belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğüne başvurulur. Vatandaşlık dosyası düzenlenerek NVİGM'ye gönderilir.

Yabancılar için Türk pasaportu nasıl alınır?

Başvuru için gerekli şartlar:

  1. Kendi millî kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
  2. Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmek.
  3. Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmek.

5 yıl kesintisiz ikamet ne demek?

Bir yılda toplam altı ayı geçen veya son beş yıl içinde toplam bir yılı aşan Türkiye dışında kalışlar ikamette kesinti sayılır. İkamet süresinde kesintisi olanların ikamet izni başvurularında veya başka bir ikamet iznine geçişlerinde, önceki izin süreleri hesaba katılmaz.

En kolay vatandaşlık hangi ülkeden alınır?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

Vatandaşlık kac dolar?

Bu kapsamda, en az 500 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren yabancılar, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun vatandaşlık kazanılmasında istisnai halleri düzenleyen hükümleri kapsamında Cumhurbaşkanı Kararıyla Türk vatandaşlığı alabilecek.