Safran nasıl ekilir

Ekime hazırlanan tarlada 30-45 cm sıra arası mesafe olacak şekilde 10-12 cm derinliğinde açılan çizilere 10 cm sıra üstü mesafe ile safran soğanları dikilir, üstleri tamamen yanmış sığır gübresi ile 8-10 cm örtülür, en son birkaç cm. toprakla kapatılarak ekim işlemi tamamlanır.

Safran ekimi nasil olur?

15 Ağustos – 15 Eylül arasında, yaklaşık 10 santimetre derinliğindeki toprağa organik gübre karıştırılarak ekilir. Safran soğanları ekilirken aralarında 20 santimetre boşluk bırakılır. Safran bitkisinin çiçekleri, 15 Ekim – 15 Kasım arasında açar. Safran bitkisinin çiçeklenmesi 1 ay, hasadı 20 gün kadar sürer.

1 dönüm araziden ne kadar safran çıkar?

2.yıl dekardan 0.75 – 1 kg kadar ürün alınır. 3. Yıl verim 1 – 1.5 kg kadardır. 4 yıl dekardan 1 kg kadar daha ürün alabilmektedir.

Safran çiçeği ne zaman ekilir?

Safran Ne Zaman Ekilir? Safranı ekmek için en uygun zaman, sonbahar aylarıdır. Özellikle 15Ağustos -15 Eylül aralığı safran çiçeğini ekebilirsiniz. Safran bitkisinin çiçekleri, Ağustos-Eylül gibi ekildiyse, 15 Ekim-15 Kasım arasında açmaya başlar.

Safran bitkisi hangi iklimde yetişir?

Safran genel olarak karasal ve ılıman iklimlerde yetişen bir tarım ürünüdür. – 10 derece ile 35 derece arasındaki sıcaklıklarda yetişen safran bitkisi yüksek sıcaklıklara dahi dayanabilir. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitki daha çok İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır.

Safran Çiçeği türkiyede nerede yetişir?

Safranın elde edildiği bitki de safran olarak adlandırılmaktadır. Safran günümüzde sadece Safranbolu'nun Davutobası, Yörükköyü, Geren ve Aşağıgüney Köyünde 7 üretici tarafından 5 dekar alanda yetiştirilmektedir.

Safran çiçeği tohumu nasıl alınır?

Safran tohumu, soğan şeklinde olan ve ekildikten sonra çimlenen bir tohumdur. Bu tohumun ekilmesi sonucunda safran bitkisini elde edebilirsiniz. Safran Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? Safran tohumunu, ziraai işler yapan fide ve tohum satan yerlerden temin edebilirsiniz.

1 dönüm tarladan kaç kilo safran çıkar?

Safranda ekimin ağustos, hasadın ise kasım ayında yapıldığını bildiren Koç, "Safranın ilk ekim yılında dönümde ortalama 350-400 gram ürün alınıyor. İkinci ve üçüncü yılında ise dönüm başına verim 1,5-2 kilograma çıkıyor. Daha sonra düşüyor. Bu ürünün kilogram fiyatı 15-20 bin lira arasında.