Sağlık bakanlığı bilgi güvenliği politikası

Bilgi güvenliği politikaları nelerdir?

Bilgi Güvenliği Politikası aşağıdaki tüm gereksinimleri güvenceye alır:

  • Süreçler ve bilgi varlıklarının tanımlanması ve bunlarla ilgili risk değerlendirmelerinin metodolojik olarak gerçekleşmesi.
  • Bilginin yetkisiz erişimden korunması
  • Bilginin gizliliğinin sağlanması
  • Bilginin bütünlüğünün korunması

Sağlıkta Bilgi Güvenliği Nedir?

Sağlıkta bilgi güvenliği yönetim sistemi olarak adlandırılan ISO 27799, 2008 yılında yayımlanmıştır. Bu standart hassas olan sağlık bilgilerinin korunmasını, kişisel bilgilerin yetkisiz kişilerin erişimine geçmesini engelleyerek, bilginin korunması için hareket planı oluşturur.

Bilgi güvenliği hedefleri nelerdir?

Bilgi güvenliğinin amacı; bilgiye yetkisiz erişimin engellenmesi (Gizlilik), bilginin ve bilgi varlıklarının tam ve eksiksiz olması, doğru olması ve uygunsuz biçimde değiştirilmemesi (Bütünlük) ve yetkili kullanıcıların ihtiyaç duydukları veriye ihtiyaç duydukları zaman erişebilmesinin (Erişilebilirlik) sağlanmasıdır.

Kurumsal faaliyetler ile ilgili veriler veri aktarımı vb maksatlarla geçici süre için olsa dahi Bakanlığımız kontrolünde olmayan depolama alanlarından hangisi kullanılamaz?

Kuruma ait gizli kalması gereken bilgiler, veri aktarımı vb. maksatlarla geçici süre için olsa dâhi Bakanlığımız kontrolünde olmayan depolama alanlarında (Google Drive, iCloud, Yandex Disk, We Transfer, Rapid Share vb.) bulundurulamaz.

Güvenlik politikası nedir?

Güvenlik politikaları, kurumların bilgi işlem sistemleri alanında yaptıkları yatırımları güvenli tutmalarını sağlayan ve kurumsal hayatın bir parçası haline getiren uygulamalardır.

Güvenlik politikasi nedir?

2.2 Güvenlik Politikaları Kurum güvenlik politikası, kurumun sahip olduğu teknoloji altyapısına ve bilgi varlıklarına erişmesine izin verilen kişilerin uymak zorunda olduğu kuralların resmi olarak beyanıdır [8]. Bir sistem için veya sistemlerin oluşturduğu küme için “güvenli” tanımını yapan yazılı ifadelerdir.

Sağlık bilgi sistemleri ne iş yapar?

Mezunlar; hastanelerde bilgisayar programcılığı ve tıbbi cihazların çalıştırılması, öğretilmesi, bakımlarının ve onarımlarının yapılması gibi işlerde istihdam edilebilmektedir. Ağırlıklı olarak hastanelerin bilgi işlem ve diğer bilgisayar temelli departmanlarında görevlendirilmektedir.