Otomatik vites arabada vites değiştirme

Araç çalıştırılacağı zaman N konumunu seçin. Vites kolu N konumundayken araç durur vaziyetteyse park frenini uygulayın. N konumundan başka bir vitese geçmek için, fren pedalına basılması ve kontağın II konumunda olması gerekir. Küçük vites kollu araçlar için motor çalışır durumda olmalıdır.

Otomatik arabada vites değiştirirken frene basılır mı?

D, 2 ve L pozisyonları dışında vites konumu değiştirirken mutlaka frene basmak gerekiyor. … Otomatik vitesli araba sürenler gaz ve fren pedalını sağ ayağıyla kullanırlar, genelde sol ayağını kullanmazlar. Vites kolunun üzerinde bulunan P, R, N ve D harflerinin her birinin bir anlamı var.

1 vites kaç devirde değiştirilir?

Bu bir zorunluluk değildir ancak arabayı hızlı kullanmak istiyorsanız devir göstergesinde ibrenin 3000-4000 devirleri görmesini bekleyebilirsiniz. Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000'e geldiği anda vites değiştirmeliyiz.

Otomatik vites araba yokuş aşağı nasıl kullanılır?

Yokuşta bir aracı geçmeniz gerektiğinde, çok daha fazla gaza basılmalıdır. Pedalın sonuna kadar bastığınızda otomatik şanzıman aracın gücünün artmasını sağlamaktadır. Yokuş inerken aracın hızlanması kolaylaşır. Çok hızlanmak istenmiyorsa, manuel olarak vites sabitlenebilir böylelikle frene çok uzun süre basılmaz.

Otomatik vites araba boşta itilir mi?

Ancak otomatik vitesli araçlarda iterek araç çalıştırma yöntemi uygulanamaz. … Bu durumda vites N pozisyonuna alınamadığı için, Shift Lock / Release adı verilen butona basılır ve aracın şanzımanı boşa çıkarılır. Bu şekilde çekme işlemi yapılabilir.

Otomatik vites araba çekişten neden düşer?

Otomatik şanzımanlarda türbün arızası olarak çekişten düşme hissediliyorsa, muhtemelen kavramanın içerisindeki balatalar aşınmıştır. Aşınmış olan tork konvertör balataları görevlerini tam gerçekleştiremez ve güç kaybına neden olurlar.

Otomatik vites araba neden titreme yapar?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

Dizel araba vites kaç devirde değiştirilir?

Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.