Ondalık gösterim örnekleri

Ondalık gösterim nedir örnek?

Paydası 10, 100, 1000 olan kesirler ondalık gösterim olarak ifade edilebilir. Ondalık gösterimde virgül, tam kısım ile kesir kısmı ayırır. ÖRNEK: 6,75 ondalık gösteriminde virgülden önceki kısım (6) tam kısım, virgülden sonraki kısım (75) kesir kısmıdır.

Kesirlerin ondalık gösterimi nasıl yazılır?

TAM KISIM. Kesrin tam kısmı varsa, ondalık gösterimin tam kısmına bu sayıyı yazıp, sağına virgül koyarız. Kesrin tam kısmı yoksa, ondalık gösterimin tam kısmına 0 yazıp, sağına virgül koyarız.

Ondalik Gosterim ne?

Ondalık gösterim: Sayıların tam veya 1 tamdan daha küçük rakamları için, virgül koymak suretiyle yapılan gösterime ondalık gösterim denmektedir.

Ondalık gösterimleri nasıl küçükten büyüğe sıralama?

Ondalık kesirler sıralanırken önce tam kısıma bakılır. Tam kısmı büyük olan kesir büyüktür. Tam kısımları eşitse onda birler basamağı na bakılır. Onda birler basamağı büyük olan kesir büyüktür.

Ondalık gösterimi nasıl yazılır?

Ondalık Gösterimler Nasıl Okunur? Ondalık gösterimlerde okunuşlar şu şekilde olmaktadır. Virgülden önceki sayı okunur ve arkasından tam sözcüğü söylenir. Sonrasında ondalık kısımda bulunan sayının en küçük basamağının ismi ile ondalık kısımdaki sayının ismi okunur.

Ondalık nasıl yazılır?

Ondalık gösterim okunurken, önce tam kısım söylenir. Tam kısım 0 olsa dahi okunmalıdır. Daha sonra “TAM” denilip, virgülden sonraki kısım okunur. Virgülden sonraki kısmın okunuşu virgülün sağında kaç rakam olduğuna bağlıdır.

Devirli ondalık sayılar kesir olarak nasıl yazılır?

1- Sayıyı virgülsüz olarak düşünerek sayıyı aynen yaz, 2- Devretmeyen kısım ( üzerinden çizgi işareti olmayan kısım ) çıkar, 3- Bu sonucu paya yaz. 4- Payda için; virgülden sonra devreden rakam sayıyısı kadar 9 ekle, virgülden sonra devretmeyen rakam sayısı kadar 0 ekle.