Nanofiber kullanım alanları

Nanofiber membranlar; filtrasyon, doku mühendisliği, sensör yapımı, koruyucu maske ve kıyafet yapımı, ilaç salınımı, katalizör desteği, yara kapatıcı, polimerik piller ve kompozit destekleyicisi olarak birçok alanda uygulama bulmaktadır [1].Feb 8, 2022

Nanolifler nerede kullanılır?

Nanoliflerin kullanım alanları arasında filtrasyon uygulamaları, batarya separatörleri, yara örtücüler, dış cephe kaplamaları, nefes alabilir membran kaplama uygulamaları gibi alanlar bulunmaktadır.

Elektrospin yöntemi nedir?

Elektro-üretim (elektrospin) yöntemi nanolif/nanoağ (nanofiber/nanoweb) elde etmek için uygulanan kolay ve ucuz bir tekniktir. Bu teknikle çapları nano boyutta (10 nm- 500 nm) olan fiberler elde etmek mümkündür (Şekil 1). … Bu nanofiber/nanoağlar çok yüksek yüzey alanına ve nano boyutta boşluklu yapıya sahiptirler.

Electrospinning cihazı ne işe yarar?

Elektrospinning cihazı, elektro-imalat yöntemi ile yüksek voltajla oluşturulan yüksek elektrik alan içerisinde polimer çözeltilerinden nanolif ağ üretimi için tasarlanmış düzenek. Gerekli yüksek voltaj yüksek gerilim güç kaynağından 10-40 kV mertebelerinde uygun hazırlanmış polimer çözeltisine verilir.

Elektro eğirme yöntemi nedir?

Elektrospin (elektro eğirme) sistemleri, yüksek voltajlı bir güç kaynağı sayesinde oluşturulan yüksek elektrik alan içinde polimer çözeltilerinden nanolif (nanofiber) malzeme üretilmesini sağlayan sistemlerdir.

Elektroeğirme yöntemi nedir?

Geleceğin teknolojisi olarak belirtilen elektroeğirme tekniği, bir sıvı çözeltiye kontrollü elektrik alan kuvveti uygulanması temeline dayanmaktadır. Mühendislik ve tıp disiplinlerini birlikte içeren bu teknik ile üretilen ipliksi fiber yapılar kısa zamanda hayatımızın birçok alanına girmiş bulunuyor.

Nanofiber nasıl üretilir?

Tarihsel gelişimine göre nanofiber membranlar çekme, kalıp sentez, faz ayrımı işlemi, kendiliğinden birleşme ve elektro-püskürtme yöntemleriyle üretilmektedirler. Çekme yöntemiyle uzun ve tek nanofiberler elde edilebilir.

Elektroeğirme yöntemi nerelerde kullanılır?

Elektroeğrilmiş malzemeler, bu özellikleri sayesinde damar tıkanıklıklarında kullanılan stentlerde, optik uygulamalarda, kemik rejenerasyonunda, yapay böbrek geliştirilmesinde, yara dolgu malzemelerinde kullanılabiliyor.