Lisans kaç yıllık

Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan (ekstern) eğitim verilmektedir.

2 yıllık mezunlara ne denir?

Önlisans Mezunu Ön lisans programlarına dahil olarak 2 yıllık eğitim alan sonunda ise mezun olan kişiler ön lisans mezunu olarak değerlendirilmektedir. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olduktan sonra DGS sınavı ile birlikte bölümüne uygun lisans bölümlerinde de eğitimlerini devam ettirmeleri mümkündür.

2 yıllık üniversite okuyan ne olur?

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.

4 yıllık hangi lisans?

Üniversite giriş sınavından yeterli puan alınması sonucu merkezi atama ile yerleşilebilen lisans bölümleri 4 yıllık eğitim programlarıdır. Öğrencilerin tercih ettikleri bölümlerde İngilizce eğitim veriliyorsa lisans eğitimlerinden önce hazırlık atlama sınavı yapılır.

4 yıllık üni kaç yarıyıl?

(1) Normal eğitim öğretim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, ön lisans programları için iki yıl (dört yarıyıl); lisans programları için dört yıl (sekiz yarıyıl); Tıp Fakültesi için altı yıl (on iki yarıyıl)'dır.

2 yıllık üniversite yüksek öğrenim sayılır mı?

Yüksekokulda dört yıllık eğitim verilir. Genellikle meslek yüksekokulları ile karıştırılmaktadır. Çünkü meslek yüksekokulları iki yıllıktır. Yüksek okullar statü olarak Mühendislik fakültesi ile eşdeğerdir.

Ön lisans programları ne demek?

Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. … İkinci öğretim adı verilen bu programları kabul edilen öğrenciler, normal öğretim öğrencilerinden daha yüksek öğrenim harcı öderler.

2 yıllık bölümler hangi meslekler?

Diğer Meslek Bölümleri

  • Turist Rehberliği.
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği.
  • Aşçılık.
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği.
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi.
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği.
  • İş ve Uğraşı Terapisi.