Kış hazırlıkları neler yapılır

Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.

Evimizde kış için hangi hazırlıklar yapılır?

Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur. Domates sosları, köz patlıcanlar, taze fasulye de kışlık hazırlıklar içerisinde yerini alır.

Eylülde kışlık ne yapılır?

İşte her yörede, her bölgede hatta her köyde birbirinden farklı usullerle ve bambaşka çeşitlerle yapılan bu hazırlıkların adıdır Eylül.

  1. Eylül Ayında Kış Hazırlıkları …
  2. Ev yapımı Domates ve Biber Salçaları …
  3. Ev yapımı Konserveler. …
  4. Ev yapımı Turşular. …
  5. Ev yapımı Sirkeler. …
  6. Ev yapımı Reçeller. …
  7. Ev yapımı Tarhanalar.

Kışlık domates ne zaman yapılır?

Temmuz –Ağustos ayları domatesin en olgun ve güzel olduğu dönem. Taze domateslerden kışa konserve hazırlamak için de zaman geliyor.

Konserve salça turşu hangi mevsimde yapılır?

Kışın sofralarda olmasını istediğimiz konserve, salça, turşu gibi yiyeceklerin hazırlıklarına yaz mevsiminden başlamak gerektiği biliniyor.

Sonbaharda ne gibi hazırlıklar yapılır?

Sonbahar Öncesinde Yapmanız Gereken 8 Şey

  • Dolap Düzenlemesi Yapın. Mevsim değişimi demek havalarda hissedilir şekilde sıcaklık değişimi yaşanması demektir. …
  • Mobilyaların Yerini Değiştirin. …
  • Aydınlatmaları Kontrol Edin. …
  • Kışlık Yiyeceklerinizi Hazırlayın. …
  • Film Listesi Hazırlayın. …
  • Bütçe Kontrolü Yapın. …
  • Vantilatörleri Kaldırın.

Kış yiyecekleri nelerdir?

Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.

Kışlık konserve hangi ayda yapılır?

Ağustos sonundan eylül ortalarına kadar domatesin en olgun ve konserve için en ideal olduğu dönem. Bu bir iki haftalık dönemi iyi değerlendirin. Patlıcan, bamya, bezelye, kırmızı biber ve taze fasulye de kış aylarında aranan ve konservesi yapılabilen sebzeler.