Kötü kokulu yağ bezeleri

Yağ bezesi nasıl yok edilir?

Cerrahi Tedavisi Açık cerrahi yönteminde, yağ bezesinin olduğu noktaya küçük bir kesi ile müdahale edilir. 4 cm'den küçük olan ufak yağ bezeleri küçük kesiler aracılığıyla vücuttan çıkarılabilir ve yara izi genellikle önemli bir soruna yol açmaz. İşlem için lokal anestezi kullanılır.

Yağ bezesi neden koku yapar?

Tüm vücutta görülebilme olasılığına sahip olan yağ bezeleri cilt altında yer alırlar. Yağ bezelerinin açıldıkları takdirde yapısında mevcut olan keratin maddesi sebebiyle kötü bir koku yaydığı bilinmektedir.

Yağ bezeleri için hangi doktora gidilir?

Yağ Bezesi İçin Hangi Doktora / Bölüme Gidilmelidir? Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler aldırmak için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler.

Yağ bezesi iltihap yapar mi?

Yağ bezeleri diğer adıyla lipomlar vücutta yağ hücrelerinin oluşturduğu iyi huylu tümörlerdir. Kafa derisi hariç vücudun her yerinde görülmektedirler. Genelde estetik kusur dışında fazla bir yakınmaya neden olmaz. Fakat bazen iltihaplanarak ağrı ve kızarıklığa neden olmaktadırlar.

Yağ bezesi evde nasıl patlatılır?

Hintyağını bir parça pamuğa 4-5 damla damlatıp bezenin üstüne yerleştirin. Bunu gün içinde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Buhar, ısı ve nem yağ bezesinin yumuşamasına ve kaybolmasına yardımcı olur. Havluyu buharda ısıtarak bezenin üstüne kompres yapın.

Yağ bezesi patlatılır mı?

Yağ bezesini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Bezeye iğne veya ucu sivri herhangi bir şey sokmayın, kesmeyin. Tüm bunların bezenin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalarına yayılmasına neden olabilir.

Yağ bezelerini ne eritir?

Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar. Aloe vera jelinin bu etkisinden yararlanabilmeniz için jeli düzenli olarak kullanmanız gerekir.