Korunga ne zaman ekilir

Toprak Hazırlığı : Korunga kışı sert geçen yerlerde erken ilkbahar da ekilir . Kışı ılıman geçen yerlerde ise sonbaharda ekilebilir. Derin yapılı, gevşek, kuru ve kireçli topraklar korunga tarımı için çok uygundur. Korunga en iyi gelişmesini derin, drenajlı ve kireçce zengin topraklarda yapar.

1 dönümden kaç kg korunga çıkar?

Korunga, % 50 çiçeklendiğinde ot için biçimi yapılmalıdır. Kuru ot olarak dekara verimi 250-400 kilodur. Yeşil ot olarak ise dekara verimi 800-1000 kilodur . Ortalama tohum dekara verimi 80-100 kilodur.

Korunga tohumu hangi ayda ekilir?

Korunga tohumu, kışları sert iklime sahip bölgelerde erken ilkbahar aylarında ekilir. Kışları ılıman iklime sahip bölgelerde ise sonbahar aylarında ekilebilir.

Korunga ne kadar su ister?

Mibzerle ekimde dekara yaklaşık 6-10 kg tohum kullanılmalıdır. Korunga bitkisinde uygulanacak başlıca bakım işlemleri sulama, gübreleme, hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadeledir. Sulama: Korunga, su ihtiyacı fazla olmayan bir bitkidir.

Korunga ne zaman?

Ilıman iklimlerde sonbaharda ekilmesi daha uygundur. Erken ekimlerde genellikle daha yüksek verim alınmaktadır. Korunga tohumu, kışları sert iklime sahip bölgelerde erken ilkbahar aylarında ekilmektedir. Kışları ılıman iklime sahip bölgelerde ise sonbahar aylarında ekilebilmektedir.

1 dönüme ne kadar korunga ekilir?

Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 – 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 – 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır. Korunga tohumlan 3-7 cm. derine ekilmelidir.

En iyi yem bitkisi hangisi?

En yaygın baklagil yem bitkileri olan yonca, korunga, fiğ serin iklim bitkileri grubunda, fiğ ve sudan otu tek yıllık, yonca ve korunga çok yıllık yem bitkileri grubunda, mısır, sudan otu, fiğ ve tahıl karışımları yeşil yem bitkileri grubunda, yem bezelyesi ve fiğ tane yem bitkileri grubunda, fiğ, yem bezelyesi ve …

Korunga nedir ne işe yarar?

Proteince zengin ve yem kalitesi iyi olan korunga otu kalsiyum, fosfor ve diğer mineral maddelerce zengindir. Otlatmaya dayanıklı olduğu için iyi bir mera bitkisi olarak ta kullanılabilir. Korunga taze, kuru ot veya silaj yapılarak da hayvanlara yedirilebilir. Adi korunga, çok yıllık bir baklagil yem bitkisi türü.