Kimlik kartı doğrulama

Kimlik kartı şifresi nasıl alınır?

İstediğiniz İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek kimlik kartı şifre işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. PIN şifresini değiştirebilmek için yeni kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir. Değişiklik işlemi için biyometrik verilerinizi kullanmanız gereklidir.

Kimlik kartı ne zaman aktif olur?

Yeni kimlik kartının geçerlilik süresi 10 yıldır. 10 yıldan sonra sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır.

Kimlik Güncellemesi Nasıl Yapılır?

e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

TC kime ait olduğunu sorgulama?

Bunun için yine http://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresine girdikten sonra, online sorgulamalar kısmından T.C. Kimlik No Doğrulama bölümüne girip, sizden istenen bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, T.C. kimlik numarasının doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yeni kimlikte şifre nerede yazıyor?

Kişiye Özel Şifre Zarfında yer alan ETİKET FORMUNDA hologram altında 6 haneli şifreniz yer alıyor ve buna ulaşmak için Hologramı kazımanız gerekiyor. Yeni TC kimlik kartları banka kredi kartlarında olduğu gibi şifre kullanılıyor.

Kimlik Kiosk nerede?

Bütün Nüfus Müdürlüklerinde bu cihaz bulunmaktadır. Ayrıca Nüfus Müdürlüklerinin dışında kiosk cihazı bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı bir Vatandaşın şifresini yenilemesi için kesinlikle Nüfus Müdürlüğüne başvurması gereklidir.

Yeni kimliğin arka yüzünde neler var?

Akıllı kimlik kartının arka yüzünde anne ve baba adı, veren makam ( Türkiye İçişleri Bakanlığı) ve diğer bilgilerin saklandığı çip bulunur. Çip kişinin nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, mahalle, köy, cilt numarası, aile sıra numarası vb. kaydedildiği bölümdür.