Kilic cicegi bakimi

Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.Jun 15, 2021

Kılıç Cicegine ne iyi gelir?

Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.

Kılıç çiçeği neyi sever?

Kılıç çiçeği; güneş ışığını seven bir çiçektir. Yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan değil dolaylı güneş ışığı almalıdır. Kılıç çiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir.

Paşa Kılıcı hangi ortamı sever?

Paşa kılıcı aydınlık yerleri sever. Yapraklarının dik formda kalması için ışıktan uzaklaştırılmamalıdır. Genelde iç mekanda bakımı sağlanmaktadır. Bu nedenle bulunduğu ortam düzenli olarak havalandırılmalıdır.

Kılıç çiçeği nasıl yavru verir?

KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? Kılıç çiçeğinin çoğaltılması kökten ayırarak yapılır. Sürekli yavru veren bu bitkiyi çoğaltmak bu yöntem sayesinde oldukça kolaydır. Kökten ayrılan yavrular fazla büyük olmayan bir saksıya dikildikleri takdirde ve doğru bakım uygulandığında kısa sürede bulunduğu ortama adapte olurlar.

Paşa Kılıcı çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Gün ışığı alan bir ortam içerisinde bakılması gerekir. Aydınlık yerde tutulması gereken ve büyümesine imkan sağlanarak, çevresinde eşyalar bulundurulmamalıdır. Çiçeğin rüzgardan uzak tutulması gerekmektedir. Paşa kılıcı çiçeğinin toprağına vitamin eklenirken dikkat edilmesi gerekmekte olup, aşırı sulanmamalıdır.

Kılıç çiçeği nasıl canlandırılır?

Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.

Peygamber kılıcı çiçeği çiçek açarsa ne olur?

Birisi, peygamber kılıcı bitkiniz çiçek açarsa eğer ki çok nadir çiçek açar, ev sahibi olma durumunuz. Diğer inanç ise, yavru olarak sizin büyüttüğünüz kılıç çiçeği eğer 100 santim ve üzerinde boya ulaşırsa yine ev sahibi oluyormuşsunuz… Yani ev almak için önce bir adet kılıç çiçeği almanız gerekli gibi görünüyor…