Kemik kaynatmanın püf noktaları

Püf noktası kemikleri pişirdiğiniz tepside kalan aromaları kullanmak için üzerine biraz su ekleyip tepsinin tabanını kazıyın ve bu enfes aromaları tencereye ilave edin. Soğuk su ilave ederek ağır ağır kaynamaya bırakın. Arada üzerinde biriken köpükleri alın. Yaklaşık 8-9 saatin sonunda tencereyi ateşten alın.

Kemik suyu yaparken icine ne konur?

-İlikleri ve etleri alınmış kemiklerin olduğu tencereyi temiz su ile doldurarak içine tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve sirke ekleyip tekrar altını açıp kaynamaya bırakın. -Bu aşamada içine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ve sarımsak, soğan ekleyebilirsiniz.

Evde kemik suyu kaç saat kaynatılır?

Kemik suyu yaklaşık 15 saat kadar kaynatılır. Bu kadar uzun süre pişirilmesi sonucunda kemikteki vitamin ve minarelerin tümü suya geçer ve kolajen, prolin, glutamin gibi vücut için oldukça değerli amino asitler ortaya çıkmış olur.

Evde kemik suyu nasıl kaynatılır?

Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak.

En sağlıklı kemik suyu nasıl yapılır?

Kemik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.
  2. Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.

Kemik suyu yaparken su eklenir mi?

Ayrıca uzun pişirme süresi boyunca içinde suyu eksiltmez ve su ilavesi ihtiyacı olmaz. Ancak böyle bir pişiriciniz yoksa çelik tencerelerde de kemik suyu hazırlayabilirsiniz. Kemiklerin üstünü örtecek ve birkaç parmak üstüne çıkacak kadar su koyabilirsiniz.

Kemik suyuna hangi baharatlar konur?

Gelelim kemik suyu yapımı için malzemelere;

  • Önkol veya arka ayak ilikli incik kemikleri (Tercihen koyun ama inek ve keçi de olur)
  • – Temiz içme suyu.
  • – Defneyaprağı, Maydanoz sapı, kereviz sapı, biberiye, yabani kekik. …
  • – Kaya tuzu.
  • – 6–7 diş sarmısak.
  • – Ev yapımı yarım çay bardağı sirke.
  • – 4–5 Tane Karabiber.

Kemik suyu ne kadar süre kaynatılır?

Suyunuz içme suyu olmalıdır. En kısık derece ocağa alarak 20 dakika kadar suyun ısınmasını bekleyin. Üzerinde biriken tortu ve köpükleri temizledikten sonra kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. En az 4 saat, tercihen 8-12 saat arasında en kısık ateşte ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakın.