Imam nikahı sorulan sorular

Imam nikahı hoca ne sorar?

Hoca önce kadına adını soracak, babasının adını soracak daha sonra hoca bu sefer erkeğe adını soracak, babasının adını soracak. Nikah başvurusu için gerekli işlemler nelerdir? Daha sonra hoca şahitlerin adını öğrenir, onların babalarının adını öğrenir. … Kadın da bu soruya "ettim" diye cevap verir.

Imam nikahı kıyılırken şahitlere ne sorulur?

Mehir konusunda anlaşılıp, kayıt altına alındıktan sonra iki şahidin huzurunda imam önce kadına adını ve babasının adını sorarak kimliği tespit ettikten sonra ayn şekilde erkeğe adını ve babasının adını sorarak kimlikleri teyit eder.

Kuranda imam nikahı nasıl bozulur?

Nikah, erkeğin eşine "boş ol" kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer. Kurana göre boşanma usulünün ifade edildiği Talak Suresinde Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır: “Ey Nebî! Kadınları boşayacağınızda onları iddetlerini gözeterek boşayın ve iddeti de siz sayın.

Dini nikahın hükmü nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. … Saim Yeprem, İslam dininde “dini nikahın” olmadığını belirterek, “Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, İslam dininin de geçerli saydığı nikahtır” dedi.

İmam nikahı kıyıldıktan sonra ayrı yatırılır mı?

Bir karı koca ne kadar zaman ayrı kalırlarsa kalsınlar nikahlarının kendiliğinden düşmesi de söz konusu olmaz. Ayrıca eşine dört ay veya daha fazla yaklaşmamaya yemin edip de (îlâ) yaklaşmamanın dışında uzun süre cinsel ilişkide bulunmamak da nikaha zarar vermez.

Dini nikah kıyılırken kimler olmalı?

Aklı başında, Müslüman şahitler olmadan imam nikahı kıyılamaz. Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz. Gelin ve damat eğer isterlerse yerlerine vekalet vererek nikahı geçekleştirebilirler.

İmam nikahında şahit anne baba olur mu?

Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz. Gelin ve damat eğer isterlerse yerlerine vekalet vererek nikahı geçekleştirebilirler. Nikahın duyurulması, nikah aileden ve akrabadan gizli tutulmaması gerekir.