Hacettepe üniversitesi istatistik

Hacettepe Üniversitesi istatistik ingilizce mi?

İstatistik Bölümü 1967 yılında Türkiye'nin ilk İstatistik Lisans Programı olarak kurulmuştır. … Yüksek Lisans programın amacı mesleki alanda yüksek akademik ve bilimsel kaliteye sahip İstatistikçiler yetiştirmektir. Eğitim dili Türkçe'dir.

Hacettepe istatistik hazırlık var mı?

İstatistik Anabilim Dalı Doktora programı tamamlamak için H.Ü Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereği toplam 240 AKTS'yi tamamlamak gereklidir. Bu kredilerin 90 AKTS'si ders, 30 AKTS'si doktora yeterlilik sınavına hazırlık ve 120 AKTS'si ise tezden oluşmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi istatistik hangi fakültede?

Fen Fakültesi tarihçesi 26.09.1963 gün ve 337 sayılı Kanun ile Ankara Üniversitesine bağlı ikinci bir Tıp FakültesininHacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi”nin kuruluşuna dayanır. 1965 yılında kurulmuş olan Temel Bilimler Yüksek Okulunun bünyesinde Biyoloji Bölümü ile Matematik ve İstatistik Bölümleri yer alır.

Hacettepe Üniversitesi istatistik hangi kampüste?

Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü, üniversiteler, Hacettepe Beytepe Kampüsü, No:31A, Çankaya, Ankara, Türkiye – Yandex Haritalar.

Hacettepe istatistik kaç yıl?

1967 yılında kurulan ve ülkemizin ilk istatistik bölümü olan Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü; Vizyonu, misyonu ve stratejik planlarını temel alan çalışma yöntemiyle. Güçlü ve dinamik eğitim ve araştırmacı kadrosuyla.

Hacettepe Kimya ingilizce mi?

Önceleri Fen ve Mühendislik Fakültesi bünyesindeyken, 1971 yılında Kimya Fakültesi'nin kurucu iki bölümünden biri olarak eğitim dünyasındaki yerini almıştır. … Bölümümüzde 1997 yılında eğitim dili % 100 ingilizce olan eğitim-öğretime geçilmiştir.

Istatistik bölümü mezunu ne iş yapar?

İstatistik uzmanı, firmanın dönemsel performans verilerini analiz eden ve bu analizler üzerinden rapor ve sunum hazırlayan, prim kazanımları tespitinde hesaplamalar yapan kişidir. İstatistik uzmanı, şirketin dönemsel performansını en iyi biçimde takip eden ve verileri düzenleyen kişilere verilen mesleki bir unvandır.