Güvenlik sertifikası alma şartları

Özel güvenlik belgesini kimler alabilir?

Örneğin silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak ve kursa katılmak için en az 18 yaşını doldurmuş ve 8 yıllık ortaokul mezunu şartları aranmaktadır.

Özel güvenlik için boy kaç olmalı?

Bay adaylar için boy,en az 1.75cm ,bayan adaylar için boy en az 1.65 cm olmalıdır. Düzgün bir fizik ve iyi bir diksiyona sahip olmalıdırlar.Bu unsur insani ilişkilerde ve iletişimde önemlidir.

Özel güvenlik için boy şartı var mı?

Aslında akıllarda her ne kadar güvenlik görevlisinin boylu poslu ve atletik yapıya sahip olması kalsa da böyle bir durum söz konusu değildir. Kısacası özel güvenlik olmak için boy ve kilo şartı yoktur. … Bu nedenle silahlı özel güvenlik olmak için en az 22 yaşından gün almış ve en az lise mezunu olmanız gerekir.

Silahlı özel güvenlik olmak için kaç puan almak gerekir?

Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir. 60 altında puan alırsanız, silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.

Özel güvenlik sertifikası kaç TL 2021?

2021 yılı itibari ile 987 ₺ olup, bağlı bulunulan ilin vergi dairelerine yatırılır. Silahlı ve Silahsız Özel güvenlik eğitimi için aynı miktar geçerlidir. Özel güvenlik kimlik kartını çıkarabilmek için yapılması gereken her hangi başka bir masraf yoktur.

Özel güvenlik sertifikası kimler alamaz?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye …

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?

1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. e) (Mülga: 23/1/2008 – 5728/578 md.)