En güzel fava tarifi

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.

Ege usulü fava nasıl yapılır?

Ege Usulü Fava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru baklayı yıkayın ve tencereye baklayı koyup üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
  2. Suyu çektikçe az az su ilave edin. …
  3. Soğuduktan sonra bıçakla kare şeklini verip zeytin yağını arzuya göre üzerinde gezdirin.

Apr 29, 2018

En iyi fava nasıl yapılır?

Fava(Bakla Ezmesi) Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı 4'e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dk pişmeye bırakın. Hafif ılınan baklayı el blendırından geçirin, Pürüzsüz hale getirin, yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.

Islatmadan fava nasıl yapılır?

Soğanı küp şeklinde doğrayarak yağda pembeleşinceye kadar kavurup, baklayı ilave edip birazcık daha kavurun. Suyu şekeri ve tuzu ilave edip düdüklü tencerede 20 dk. Pişirin. Blenderden geçirip borcama dökelim oda sıcaklığında soğutup streçe sarıp 1 gece buzdolabında bekleyip servis yapalım.

Fava meze ne?

Fava, Ege ve Yunan mutfağıyla özdeşleşen ve kuru bakla ile hazırlanan bir mezedir. Protein bakımından zengin olan favanın adı, Yunanca'dan gelir. Sindirim sistemini ve böbrekleri rahatlattığı için, genellikle et ürünleriyle birlikte servis edilir.

Ege usulü fava nedir?

Bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir.

Zeytinyağlı fava nasıl yapılır?

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.

Evde fava nasıl yapılır?

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Üstüne kesme şekerli ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar yumuşayana dek ara ara karıştırarak pişirin.