Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmelik

Tayin olan memur eski görev yerine dönebilir mi?

Tayin edilecek olan memur kişi zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personeller arasında ise tayin işlemleri isteğe bağlıdır. … Hizmet gereği çalıştığı alandan başka bir hizmet alanına ve bölgesine atanan memurların, özel yönetmeliklerde belirtilen istisnalar dışında ayrıldığı hizmet alanına tekrar ataması yapılamaz.

Memur tayinleri kaç yılda bir olur?

Yeni düzenlemeler ile üst düzey kadrolar için 8 ila 12 yıl olarak belirlenen çalışma süreleri günümüzde 5 yıl olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca doğu bölgesinde memur açığının kapatılabilmesi için de her memur için 3 yılda bir tayin isteme hakkı getirilmiştir.

Aday memur tayin olur mu?

657 sayılı Kanun uyarınca yürürlüğe konulan yönetmelik, aday memurları kapsam dışında bıraktığı için, aday memurların asaletleri tasdik edilinceye kadar aile bütünlüğünden dolayı nakil istemeleri mümkün değildir.

Aday memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?

Aday memurlar asaleti tasdik edilene kadar aile birliğinden ötürü mazeret tayini istemeyecektir. Henüz asaletini almamış olan aday eş durumu tayininden yararlanamayacaktır. Öncelikle adaylığının kaldırılması gerekir. Sonrasında mazeret tayini şartlarının sağlanması ile eş durumu mazereti isteyebilecektir.

Atama iptal edilebilir mi?

Sonuç olarak ; İl dışı ataması yapılan ve bu atamayı iptal ettirmek isteyen öğretmenlerimizin , atama sonucunda oluşacak mazeretlerine göre iptal hakkı tanınacak. Mazereti olmayan öğretmenlere iptal hakkı verilmeyecek.

Sürgün edilen memur tayin isteyebilir mi?

Sürgün edilmiş ve aylıksız izin almış bir öğretmen yer değiştirme/tayin isteğinde bulunabilir mi? Evet bulunabilir. Aylıksız izinli bir öğretmenin yer değiştirme başvurusunda bulunması önünde bir engel bulunmamaktadır.

Düz memur nasıl tayin ister?

NORMAL TAYİN İSTEMEK İÇİN 3 YIL BEKLEMEK GEREKİYOR Bu gibi özür durumlarınız yoksa ve normal yoldan tayin istiyorsanız üç yıl beklemeniz gerekmektedir. Ancak doğuda 3. (üçüncü) derece illerde doğu görevi yapıyorsanız özür grubunda olmasanız dahi 2 (iki) yıl sonra tayin isteyebilirsiniz.