Bursa cevizli lokum

Cevizli lokumun icine ne konur?

İç Harç; kırılmış ceviz. 1 tatlı kaşığı yenibahar(isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tarçın.

Cevizli lokum hamuru nasıl olur?

Yapılışı:

  1. 2 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı mayayı ve 2 adet kesme şekeri ekleyerek karıştırın. …
  2. Suyun üzerine 5 su bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 tutam tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. …
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez öreterek 30 dakika kadar dinlendirin.

Cevizli lokum nedir?

bursa'ya özgü bir hamurişi. özellikle mevlütlerde ve kınalarda çerezle birlikte dağıtılan geleneksel bir tat. sabah kahvaltısında peynirle süper giden lezzet.

Cevizli lokum nerenin yemeği?

Bursa geleneksel mutfak kültürü içinde bayram, düğün ve özel günlerde cevizli lokum yapılır. Düğün hazırlıkları sırasında, lokum yapılarak konuklara ikram edilir, kına gecesi bütün konuklara lokum ikram edilir, bayramlarda arife günü bütün evlerde cevizli lokum yapılmaktadır.

Cevizli ekmeğin tarifi nasıl olur?

Cevizli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık suya mayayı ekleyin ve karıştırın.
  2. Derin bir kaba unları alın. …
  3. Üzerini bir bezle örtün ve mayalanması için yaklaşık 1-2 saat dinlendirin.
  4. Hamurun mayasını aldıktan sonra cevizleri dilerseniz kırarak dilerseniz bütün halde ekleyin ve yoğurun.
  5. Ekmek şeklini verin.

Evde sade lokum nasıl yapılır?

Sade Fındıklı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri kaynatıyoruz.
  2. Nişastayı biraz su ile eritip içine katıyoruz.
  3. 15-20 dakika karıştırın.
  4. Son olarak isteğe göre ceviz ve fındık eklenebilir.
  5. Tepsiye döktükten sonra 1-2 saat dinlendirip kesiyoruz.
  6. Pudra şekeri yada hindistan cevizi ile süslenir.
  7. Afiyet olsun.

Feb 7, 2018

Haşhaşlı cevizli lokum nasıl yapılır?

Cevizli Haşhaşlı Lokumlar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ılıtın, mayayı ve şekeri katın 10 dk mayalansın.
  2. Sonra yağ ve tuzu katın, unu da yavaş yavaş ekleyin ve yumuşacık bir hamur yoğurun. 1 saat mayalayın.
  3. Bezelere ayırın ve un ile açın ince şekilde.
  4. Bir kaba haşhaş, yağ, şeker ve cevizi ekleyin, birbirine yedirin.