Barbunya hangi ayda ekilir

Barbunya tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Barbunya tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Barbunya tohumu ekim derinliği 3-5cm , sıralar üzeri mesafe 7-10 cm ,sıralar arası 40-60 cm arasındadır.Barbunya fidesi kullanılacaksa …

Barbunya kaç ayda yetişir?

Sonbahar zamanına kadar barbunya bitkisinden hasat alınırken; barbunyanın dikilmesi ile beraber 3 ay sonra gerekli hasadın alınmaya başlanması amaçlanmaktadır. 3 ay süre zarfında gerekli bakımların ardından kaliteli barbunya toplanmaya başlanmaktadır.

Antalyada barbunya ne zaman ekilir?

Barbunya genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında ekilmesi önerilmektedir. Bu özel sebzenin bu dönemlerde ekilmesi; verimli bir hasat olması için şarttır.

Barbunya kaç günde hasada gelir?

Barbunya Yetiştiriciliğinde Verim ve Hasat Barbunya bitkisi 40 ila 45 günde hasad olgunluğuna gelmektedir. Barbunya tarımında dekardan 1.2 ila 1.3 ton ürün alınabilmektedir.

1 dönümden kaç kilo barbunya çıkar?

İlçemizde yetiştirilen barbunyadaki verim, iklim ve bakım şartlarına göre dekara 1.250-2.000 kg arasında değişiklik göstermekte, taze olarak toplanıp genellikle iç piyasada tüketim olarak satışa sunulmaktadır. Barbunya üretiminde tohum ekiminden toplanmasına kadar yoğun iş gücü gerektirmektedir.

Barbunya ne zaman buzluğa konur?

Barbunya: ayıklayıp hemen dondurucuya koyabilirsiniz, yıkamanıza bile gerek yok. Poşetlere koyduktan sonra mutfak tezgahında yaydırırsanız hem fazla yer tutmaz hem de çıkarttıığınızda daha çabuk çözülür. 10 ay saklanabilir.

Barbunya dönüme ne kadar verir?

Toprağının kuru kalmamasına dikkat edildiğinde, barbunya verimi yüksek olmaktadır. Barbunya yetiştirilecek toprak ve barbunyanın tohumuna dikkat edildiği takdirde, 1 dekarda 1,5 2 ton verim alınabilmektedir.

Bezelye ekimi ne zaman yapılır?

Tohum ekim zamanı; bölgenin iklim şartlarına bağlıdır. Şubat başından 15 Mart'a kadar erkenci – yarı erkenci çeşitler; Marttan nisan başına kadar yarı erkenci ve geçci çeşitler; 15 Nisandan sonra sıcağa dayanıklı çeşitlerin ekimi yapılmalıdır. Kasım–Aralık ayları içerisinde de sonbahar çeşitleri ekilebilir.