Barbunya derin dondurucu

Barbunya derin dondurucuya nasıl konur?

Çiğ olarak derin dondurucuda saklama yönteminde, ilk olarak suyu süzülen barbunyaları tek kullanımlık porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetlerin içindeki havayı bir pipet yardımıyla ya da elinizle bastırarak aldıktan sonra poşetin ağzını sıkıca kapatın ve derin dondurucuya koyun.

Barbunya derin dondurucuda ne kadar saklanır?

Derin dondurucuda farklı yaz sebzelerini saklayabilir, kışın tüketebilirsiniz. Taze barbunyayı derin dondurucuda 8-10 ay muhafaza edebilirsiniz.

Kuru barbunya nasıl saklanır?

Derin dondurucudan çıktığında bozulmayan bakliyatlar barbunya, nohut, fasulyedir. Kuru bir şekilde veya haşlayarak dondurucu poşetlerine alacağınız bu bakliyatları, uzun bir süre koruyabilirsiniz. Eğer kuru bakliyatları saklayacaksanız, dondurucudan aldıktan sonra suda bekletip haşlayabilirsiniz.

Barbunya dondurucuya nasıl konur nefis yemek tarifleri?

Su barbunyanın ūzerini 2 parmak kadar geçsin iyice karıştıralım yaklaşık yarım saat böyle beklesin ardından suyunu süzüp soğutalım istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerimize veya kilitli poşetlere doldurup dondurucumuza yerleştirelim yapacak herkese afiyetler olsun.

Ayıklanmış barbunya nasıl saklanır?

Barbunyayı temizledikten sonra güzelce yıkamayla ilk adımı geçin. Yıkanan barbunyaları süzgeç içine atın ve suyunu güzelce süzdürün. Derin dondurucu poşetlerinizi de üzerine etiket yapışacak şekilde hazırlayın. Çünkü barbunyayı 10 ay içinde tüketmeniz sağlıklıdır.

Derin dondurucudan çıkan barbunya nasıl pişirilir?

Buzluktan çıkardığımız buzlu barbunyalarımızı tenceremize koyuyoruz, üzerini biraz geçecek şekilde soğuk su doldurup ocağa alıyoruz. Başlıyoruz pişirmeye, barbunyalarımız yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 40 dakika falan sürüyor ama çok yumuşayıp, dağılacak kadar pişirmeyin.

Kuru barbunya bozulur mu?

Evde kuru fasulye, mercimek, barbunya, nohut nasıl saklanır gibi sorularınızın cevabı olarak da, bu bakliyatları mutlaka ağzı kapalı, cam, vakumlu kavanozlar kullanarak hava ile temasını keserek saklamalısınız. Çünkü böceklenme, kelebeklenme gibi bozulmalar hava ile temas etmeleri durumunda görülür.