Bankalardaki mevduat hesabı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez

Mevduat kavramı nedir?

Mevduat, bankalara ve benzeri kredi kurumlarına istenildiğinde ya da belli bir vade ya da ihbar süresi sonunda çekilmek üzere yatırılan paraya denir. Mevduatın izlendiği hesaplara yerine veya türüne göre, "mevduat hesapları", "alacaklı câri hesaplar", "küçük câri hesaplar" gibi adlar verilmektedir.

Mevduat sigorta sistemi bankalardaki hangi hesapları kapsar?

Bu yoğun ekonomik gündemde bankalardaki mevduatlar ve bu mevduatların güvenliği oldukça önemli bir konu haline geldi….Buna göre bireylere ait;

  • TL, döviz ve kıymetli maden cinsinden vadeli/vadesiz hesaplar,
  • Birikim hesapları,
  • Maaş hesapları gibi tüm bireysel banka hesapları bu sigorta ile teminat altındadır.

11 Oct 2018

Kredisiz mevduat hesabı nedir?

VADESİZ MEVDUAT HESABI NEDİR? Vadesiz hesap, bağlantılı olduğunuz bankaya yatırdığınız paradan herhangi bir faiz talep edemeyeceğiniz hesaptır. … Vadesiz hesabınıza dilediğiniz zaman ve dilediğiniz kadar para yatırılabilir, para ekleyebilir veya çekebilirsiniz.

Mevduat hesabı ne demek?

Banka sistemlerinde bilinen temel hesap türlerinden biri olan mevduat hesabı, bankaya faiz değerleri karşılığında bir süreliğine paranızı yatırdığınız hesap türüdür. … Mevduat hesabının amacı, bir süre yatırılan paranın banka faizi ile daha da yüksek getirisi sayesinde artmasıdır.

Mevduat nedir ve türleri?

Buna göre Bankalara belli bir gelir elde veya geri almak amacıyla yatırılan Türk Parası (TP) ve Yabancı Para (YP) tutarlar mevduat olarak adlandırılmaktadır. Mevduatlar vadelerine göre, vadesiz ve vadeli, türlerine göre de Tasarruf, Ticari, Resmi, Bankalar ve Diğer mevduat olarak ayrılmaktadır.

Mevduat çeşitleri nedir?

Mevduat Çeşitleri Nelerdir? Bankalar açısından mevduat olarak duruma baktığımızda; tasarruf mevduatı, ticari mevduat, bankalar mevduatı, resmi ve diğer mevduat olarak karşımıza çıkar. … Vadeli mevduat, vadesiz mevduat ve ihbarlı mevduat olarak karşınıza çıkabileceği gibi para birimine göre de ayrılabilirler.

Vadeli mevduatta devlet güvencesi ne kadar?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) garantisi üst limiti 150 bin TL'den 200 bin TL'ye çıkarıldı.