Baklava hamurunun tarifini istiyorum

Baklava hamurunun içine neler konur?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un.
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 yumurta.
  • 1 su bardağı yoğurt.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 yemek kaşığı sirke.
  • Yarım çay kaşığı tuz.
  • 1 su bardağı ılık süt.

28 Nov 2019

Baklavanın gevrek olması için ne yapmalı?

Limon suyu ya da sirke Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.

Baklava hamuru hangi unla yapılır?

Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız.

Baklavaya elma sirkesi olur mu?

Baklava yufkası incecik açılmalı, içine esnek ve dayanıklı olması için yumurta, piştiği zaman gevrek olması için de limon ya da sirke eklenmeli.

Baklavaya yoğurt katılır mı?

Hamuru hazırlıyoruz. Bunun için un, yumurta, yoğurt, sirke, 2 kaşık sıvı yağ, kabartma tozunu ve suyu yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan bezeler yapıp nişasta yardımıyla tek tek açıyoruz. … 2 kilo su, 2 buçuk kilo şeker ile hazırladığımız sıcak şerbeti baklava soğukken üzerine döküyoruz.

Baklava hamuruna yoğurt konur mu?

Baklava Hamuru Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un. yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ … 1 su bardağı yoğurt.

Ev baklavası neden hamur olur?

Baklavanın hamurlaşmasının en büyük sebebi, yufkaların yeterince ince açılmış olmamasıdır. Eğer yeterince ince açılmamış yufkalar kullanır ve sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökersen baklavan hamurlaşır.