Ağız ve diş sağlığı bilgilendirme

Ağız bakımı yapılmazsa ne olur?

Ağız bakımı iyi yapılmazsa dişler ve dişeti dokularımızda biriken mikroorganizmalar, diş çürüğüne ve dişeti hastalıklarına yol açar. Tedavi edilmezse bu mikroorganizmalar zaman içinde tükürük, kan ve beslenme yoluyla diğer organlarımıza ulaşıp buralarda da hastalık oluşturabilir.

Ağız diş sağlığı nasıl korunur?

Diş çürümelerinin önlenmesinde sularda yeterli flor olması, düzenli olarak dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması, aşırı tatlı ve şekerli yiyeceklerden olabildiğince kaçınma bunlar yendiğinde mutlaka dişlerin fırçalanması, diş hekimi kontrollerine gidilmesi temel uygulamalardır.

Ağız ve diş sağlığında en önemli iki sorun nedir?

Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri ne kadar maaş alır?

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışan bölüm mezunları 4300- 4500 lira kadar maaş alabilir. Ancak özel hastaneler veya laboratuvarda çalışan kişiler daha düşük maaş alırlar.

Ağızdaki mikroplar nasıl yok edilir?

Karbonatlı gargara:

  1. Karbonat, ağzı dezenfekte etmeye yardımcı olur. Kötü kokuların oluşmasını engeller.
  2. Malzemeler: 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla doğal nane yağı.
  3. Yapılışı: Tüm malzemeleri bir şişede karıştırın ve daha sonra ağız dolusu alarak çalkalayın ve tükürün.

Oct 8, 2561 BE

Diş fırçalamanın faydaları nelerdir?

Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır. Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır.

Fırçalandığı halde diş neden çürür?

Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına ve diş hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadırlar.