9155 karayollari geçiş ücreti

9155 karayolları geçiş ücreti nedir?

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır. … 9155 vergi koduyla görülen borç varsa karayolları geçiş ücreti ödemesi istendiği anlaşılır.

Karayolları geçiş ücreti cezası nedir?

Bakiye olmadan yapılan geçişlerde araç sahiplerine cezalı geçiş işlemi uygulanmaktadır. Gününde ödenmeyen geçiş ücretine ise 4 katı kadar ceza işlenmektedir. 2.698 TL. Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi, Sürücülere 1.339 TL.

Karayolları geçiş ücreti vergisi nereye ödenir?

Karayolları geçiş ücreti vergi dairelerinde ödenmektedir. Ayrıca e-devlet üzerinden de karayolları geçiş ücreti online bir şekilde ödenmektedir. Online bir şekilde ödeyebilmek için kredi kartı veya banka kartı gereklidir. Ayrıca anlaşmalı bankalar üzerinden de karayolları geçiş ücreti ATM üzerinden de ödenmektedir.

9034 Motorlu Taşitlar Vergisi Nedir?

9034 vergi kodu, motorlu taşıtlar vergisi olarak isimlendirilmiştir. Yılda 2 kere ödemesi zorunlu olan bu vergi, kullanılan motorun gücüne ve sesine bağlı olarak da değişiklik gösterebilmektedir. Motorlu taşıtlar üzerinden yolculuk yapan her birey bu vergiyi ödemek ve devlete bildirmek zorundadır.

Köprü geçiş ücreti ne kadar?

HGS ÜCRETİ NE KADAR PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 15 TL, kart tipi etiket bedeli ise 30 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

TK 26 L 5 2 ceza maddesi nedir?

Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, 26/2 trafik cezası 1002 tl idari trafik para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Karayolları cezası nasıl ödenir?

Hgs cezanızı ilk olarak hgs bakiye yükleme noktalarından ödeyebilirsiniz. İkinci olarak ise PTT ödeme noktalarından gecikmiş hgs cezanızı kimliğiniz ve araç plakanızla birlikte yatırabilirsiniz. Hgs cezanızı anlaşmalı bankalardan online olarak da ödeyebilirsiniz.